ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ: ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ

Το μπάνιο σας παίζει μοναδικό ρόλο στο σπίτι σας. Ως όαση γαλήνης, πρέπει να είναι καταπραϋντική, αλλά ως λειτουργικός χώρος, πρέπει να είναι πρακτικός. Γι' αυτό αξίζει να κάνετε το βήμα και να κατασκευάσετε το δικό σας μπάνιο, όπως ακριβώς το θέλετε. Η ανακαίνιση του μπάνιου σας μπορεί να μοιάζει με μεγάλη πρόκληση. Έτσι, αναλύσαμε τη δουλειά σε απλά βήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με αυτοπεποίθηση.

ΒΗΜΑ 1

Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε τα σχέδια του υπάρχοντος και του μελλοντικού σας μπάνιου. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στην ηλεκτρική καλωδίωση και τα υδραυλικά. Ξεκινήστε σχεδιάζοντας ένα σχέδιο του μπάνιου σας όπως είναι τώρα.

ΒΗΜΑ 2

Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα σχέδιο του μελλοντικού σας μπάνιου.

ΒΗΜΑ 3

Τα μπάνια περιέχουν διάφορα στοιχεία που συνδέονται με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, την παροχή νερού και τις αποχετεύσεις. Για να αποσυναρμολογήσετε το παλιό σας μπάνιο με ασφάλεια, κάντε την εργασία με την ακόλουθη σειρά: πρώτα αφαιρέστε τις ηλεκτρικές συσκευές, στη συνέχεια αφαιρέστε τα έπιπλα και τέλος αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα που συνδέονται με τα υδραυλικά.

Οι ιδέες για την αναδιαμόρφωση του μπάνιου έχουν την τάση να μας αφήνουν να επιθυμούμε την εμφάνιση που θεωρούμε ανέφικτη και πολύ δαπανηρή. Είναι αυτονόητο ότι κάθε ανακαίνιση του μπάνιου είναι ένα μεγάλο έργο που θα απαιτήσει μια μικρή δαπάνη. Και, μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αν εργάζεστε σε ένα μικρό χώρο, ή σε έναν χώρο που έχει περίεργο σχήμα, με περίεργες (ακόμη και ορατές) σωληνώσεις, χωρίς πολύ φυσικό φωτισμό και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, δεν απαιτούν όλες οι ανακαινίσεις μπάνιου να ξοδέψετε όλα τα μετρητά σας ή να ξηλώσετε τα φωτιστικά – ή τους τοίχους. Και, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε ένα μπάνιο με μικρό προϋπολογισμό, δημιουργώντας το ίδιο πανέμορφο φινίρισμα, χωρίς το κόστος.