ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ο σχεδιασμός – ή ο επανασχεδιασμός – του εξωτερικού σας χώρου μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική διαδικασία, αλλά μπορεί επίσης να είναι και συντριπτική. Κάντε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, εξερευνώντας πρώτα τις δυνατότητες διαμόρφωσης του κήπου σας.

Όταν σχεδιάζετε ποιες ιδέες κήπου θέλετε να εξερευνήσετε, θα διαπιστώσετε ότι η διαμόρφωση του κήπου βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων – ή και όλων – αυτών. Κατανοώντας τους καλύτερους τρόπους προσέγγισης, τόσο λιγότερη φασαρία θα έχετε στη δημιουργία του χώρου των ονείρων σας.

 

Υπάρχουν τόσα πολλά που απαιτούνται για τη διαδικασία, τα οποία οι άνθρωποι δεν βλέπουν – η επιλογή των σωστών υλικών, των σωστών τελειωμάτων, του σωστού φωτισμού και όλα αυτά είναι μια δεξιότητα που καταλήγει σε έναν όμορφο κήπο

 

“Οι περισσότεροι καλοί σχεδιαστές μπορούν να κάνουν και τα δύο – χρειάζεται απίστευτη γνώση όχι μόνο των φυτών, αλλά και των υλικών, των κατασκευαστικών πρακτικών, του κόστους, των αλυσίδων εφοδιασμού – και αυτή η γνώση είναι που επιτρέπει στον σχεδιαστή να βοηθήσει τον πελάτη να αξιοποιήσει στο έπακρο τον κήπο του”

 

 

Θα θέλατε να είχατε κάπου να καθίσετε, να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε ή να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν Ίσως απλά βαρεθήκατε λίγο και θέλετε να σχεδιάσετε έναν κήπο πιο πολύχρωμο, ποικίλο ή φιλικό προς τη συντήρηση.

Η διαμόρφωση του κήπου είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό χώρο για την καλλιέργεια φυτών που θα σας δώσουν ένα όμορφο περιβάλλον και να σχεδιάσετε μια πρακτική διάταξη που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τον κήπο σας όπως θέλετε

 

 

Κρατήστε τα πράγματα ενδιαφέροντα, ανεξάρτητα από το πού κατευθύνεται το μάτι σας, πειραματιζόμενοι με διαφορετικές φυτεύσεις. Σκεφτείτε παρτέρια μέσα στο έδαφος, κομμένα σε γρασίδι ή πλακάκια, γλάστρες γεμάτες με φυτά, αναρριχητικά φυτά σε τοίχους και ψηλότερα δέντρα. Αυτή η μορφή διαμόρφωσης του κήπου είναι επίσης χρήσιμη για τη ζωνοποίηση του χώρου σας, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτά για να δημιουργήσετε διαφορετικές περιοχές.

 

Όταν διαμορφώνετε τον κήπο σας, σκεφτείτε πραγματικά τις ανάγκες σας. Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε, τότε φροντίστε να κατασκευάσετε καθιστικά στους τοίχους ή στα υπερυψωμένα κρεβάτια σας. Είναι φθηνότερο από το να το κάνετε αργότερα, και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να επιλέξετε έπιπλα εξωτερικού χώρου. Αν δεν έχετε πολύ χώρο, δημιουργήστε εκδόσεις που διαθέτουν ενσωματωμένο, αδιάβροχο αποθηκευτικό χώρο για να κρύβετε τα μαξιλάρια και τα μαξιλαράκια των καθισμάτων σας.